zaterdag 10 januari 2009

Sigara Böregi

1 pak Yufka (turks bladerdeeg, driehoek vorm)
250 gram Turkse witte kaas
klein bosje peterselie
1 ei, geklopt
Olie
De turkse kaas prakken en mengen met de fijn gesneden peterselie
Maak voorzichtig een deegplakje los van de yufka-stapel en leg hem op een glad oppervlak, een snijplank bijvoorbeeld.
De punt van de driehoek naar boven leggen.
Leg een klein beetje van de vulling op het deeg, net iets onder het midden.
Sla het onderste deel over het mengsel heen en de linker en rechterkant zonodig iets instoppen.
Begin een beetje (stevig) te rollen en op de helft stop je.
De linker en rechterzijkant van de punt besmeer je met het geklopte ei. (dit zorgt ervoor dat de randen plakken)
Rol het deeg verder op.(losjes!)
Nu heb je een gevuld deegrolletje .2-3 minuten bakken in hete olie, niet te bruin.

Geen opmerkingen: