maandag 30 juli 2018

phulauri

Ingrediënten phulauri van gele erwten (ongeveer 32 stuks):
  • 250 gram gele spliterwten (gedroogd)
  • 1 kleine ui
  • 3 kleine tenen knoflook
  • 3/4 eetlepel komijnpoeder
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 3/4 madame Jeanettepeper (optioneel)
  • 1 liter olie (ik gebruikte arachideolie)
1: Week de gele erwten minstens 4 uur in ruim water.
2: Gooi het weekwater weg en was de erwten goed.
3: Gooi erwten, ui, knoflook, komijnpoeder, zout en eventueel madame Jeanette in een foodprocessor/hakmolen.
4: Maal naar smaak totdat je alleen nog kleine stukje erwt ziet of helemaal tot puree.
5: Maak (met een lepel of natte handen) balletjes ter grootte van een bitterbal
6: Leg de phulauri in een diepe pan (geschikt om mee te frituren).
7: Schenk er daarna net zoveel olie overheen tot ze onder staan.
8: Doe het vuur aan op middelhoog tot hoog vuur. Je zal zien dat de olie gaat schuimen.
9: Beweeg na 5 minuten voorzichtig de phulauri heen en weer om te voorkomen dat ze vast blijven zitten aan de bodem van de pan.
10: Draai het vuur lager en keer ze om zodat beide kanten mooi bruin bakken.
11: Laat ze nu (ongeveer 5 minuten) mooi bruin bakken.
12: Haal ze met een schuimpaan uit de pan en laat ze uitlekken op een bord waar je papier op hebt gelegd.
13: Serveer meteen met peper, (zelfgemaakte) zoete chilisaus of chutney.


Geen opmerkingen: