dinsdag 4 augustus 2020

Tahu telor petis

Ingrediënten:
- 1/2 blok tahoe
- 1 lenteuitje
- 2 eieren
- zout
- handje tauge
- handje fijngesneden kool
- 100 gram pinda's 
- 3 rode kleine lomboks (rawit)
- 2 knoflook
- 1/2 eetlepel gula jawa of suiker
- 1 dessertlepel petis pasta
- 3 eetlepels zoete ketjap
- gebakken uitjes en lenteui voor het garneren

Bereiding:
- Meng de in blokjes gesneden tahoe met de fijngesneden lenteui en zout met de eieren.
- Blancheer de tauge en kool even in kokend water en laat uitlekken.
- Bak de geklutste tahoe en ei in een koekenpan met ruim olie tot ze krokant is.
- Doe de pinda's met de rawit, suiker petis en een beetje water in de hakmolen en maal het fijn.
- Verhit een met olie ingevette pan en bak dit even aan.
- Voeg dan enkele eetlepels water toe en de ketjap.
- Voeg zout en witte peper naar smaak toe.
- Leg de gebakken tahoe op een schaal en doe daar de taugé en kool bovenop.
- Garneer met gefruite uitjes en fijngesneden lenteui.

Tip: ook lekker met wat blokjes lontong en krupuk erbij!

Geen opmerkingen: