zondag 15 augustus 2010

Fideua


Fideua is de pastavariant van paella

Ingrediënten voor 4 personen
1 a 1? l visbouillon, 1 gram gestampte saffraan (1 zakje), ? el paprikapoeder, ? tl cayennepeper, 4 teentjes gehakte knoflook, 500 gram grote rauwe garnalen, 350 gram stevige vis in moten (victoriabaars, tilapia), 2 el olie, 1 el boter, 3 stevige tomaten in stukjes, van zaden ontdaan, 350 gram spagetti in stukken van 3 cm, zout, versgemalen zwarte peper, 2 citroenen in parten, om te garneren.

Bereidingswijze
Breng de bouillon aan de kook, voeg de saffraan, paprika en knoflook toe en laat deze 2 minuten meetrekken. Bak in een paellapan of hapjespan de garnalen en vis met 1 tl zeezout goudbruin in de hete olie en boter. Doe de tomaten en pasta erbij en laat deze 1-2 minuten meebakken. Voeg ? van de bouillon en laat de Fideua zonder deksel op een laag vuur langzaam gaar worden. Roer niet in de pasta. Voeg zo nodig extra bouillon toe of een scheutje water. Na circa 15 minuten is de pasta gaar en het vocht bijna verdampt. Draai, als er dan nog te veel vocht in zit, even de vlam hoger. Zet de schotel kort onder de hete grill om te bruinen.

Serveertips
Serveer met de parten citroen.

Geen opmerkingen: