vrijdag 2 december 2011

Bacalao a la madrileña

600 gram bakkeljauw (gedroogde, gezoutten vis/stokvis)
bloem
1 kg aardappelen
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 takjes peterselie
3 rijpe tomaten
gemalen peper
olie
zout
1 klein glas water of visbouillon

Zet een dag van tevoren de bakkeljauw in water en ververs dit 2 of 3 keer de volgende ochtend.
Laat dan de vis goed uitlekken en snij het in stukken van ongeveer 4 cm lang en 2 cm breed.
Schil de aardappelen en snij ze in stukken van ongeveer 1 cm dik.
Pel de ui en snij in stukken.
Pel de knoflook en snipper samen met de peterselie.
Ontvel de tomaten.
In een koekenpan de in bloem gewentelde stukken vis bakken in de hete olie. Leg de gebakken vis apart in een andere pan.
In de rest van de olie de aardappelen bakken en deze vervolgens op de vis leggen.
Daarna de ui, knoflook, peterselie en de tomaat kort in de achtergebleven olie bakken.
Ook dit over de vis en aardappelen heen leggen, water/bouillon toevoegen, zout en peper naar smaak toevoegen en op een laag vuur ongeveer 10 minuten laten pruttelen of in ieder geval totdat de vis en aardappelen gaar zijn.

Geen opmerkingen: