vrijdag 2 december 2011

Bakkeljauw Moksi

Bakkeljauw wordt veel gebruikt in de Surinaamse keuken. Het is gedroogde vis en de smaak is goed te combineren met rijst, zoals in onderstaand recept!

Ingredienten:
- 350 gr. bakkeljauw
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 verse madame jeanette peper
- 6 theel. olie
- 2 maggiblokjes
- eventueel beetje spitskool
- 500 g. rijst.
- beetje fijngesneden selderij

Bereiding:
- De bakkeljauw ontzouten en in stukken verdelen. Hiervoor moet je de bakkeljauw ongeveer 15 minuten koken. Haal de velletjes eraf en scheur de vis in stukjes.
- In de hete olie de stukjes ui en tomaat fruiten en de bakkeljauw toevoegen.
- Indien gewenst de fijn gesneden spitskool en selderij erdoor roeren.
- Flink omscheppen, maggiblokjes erbij doen en 3/4 liter water toevoegen en even laten opkoken.
- De gewassen rijst toevoegen, omscheppen en de moksi alesi laten koken. Zodra de rijst kookt, de hele verse peper toevoegen en het vlammetje lager draaien. Zorg dat de peper niet opengaat, want dan wordt het te heet. Het gaat om het aroma
- De moksi alesi 35 minuten op zacht vuur gaar stoven.
- Serveer met frisse komkommersalade.

Geen opmerkingen: