vrijdag 2 december 2011

Telo met bakkeljauw

Telo (cassave) met bakkeljauw. Cassave is een eetbare wortelknol en bakkeljauw is gedroogde gezouten vis.

Benodigheden (voor 4 personen):
- Een kilo verse cassave of cassave uit de diepvries
- 2 pakjes bakkeljauw
- 1 verse tomaat
- Half blikje tomatenpuree
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 peper (madame jeanette)
- Adjinamoto (verkrijgbaar bij de toko)

Bereiding:
Schil de verse cassave of ontdooi de diepvriescassave.
Snij deze daarna in lange niet te dunne repen. Verhit olie in een pan en bak de cassave gaar, lichtbruin en knapperig.
Ontzout de bakkeljauw door deze goed af te spoelen Verwijder de velletjes en graten en snij de bakkeljauw in kleine stukjes.
Om het extra goed te ontzouten kan de bakkeljauw het beste zo'n 10 minuten gekookt worden.
Snij de uien en verse tomaat klein, stamp de knoflook en peper fijn.
Verhit olie in een pan en gooi de tomatenpuree, uien, verse tomaat, knoflook, een snuifje adjinamoto en peper erbij. Laat dit heel even bakken.
Voeg daarna de bakkeljauw toe en meng het geheel goed door.

Geen opmerkingen: