zondag 21 februari 2010

Daging Madura

Daging Madura
Madurees gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr, rundvlees
3 eetl olie
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
150 ml water

Haluskan:
boemboe:
4 cm laos
5 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
5 sjalotten
1 eetl petis udang (garnalenpasta)
1 eetl sambal ulek (zie recept)

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hiering de boemboe met daarbij de sereh voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en braad dit bruin. Dan het water toevoegen en zachtjes laten stoven totdat het vlees gaar is. Eventueel wat water toevoegen

Geen opmerkingen: