maandag 22 februari 2010

Kare kare

1,5 kg ossenstaart in stukjes
sperziebonen
aubergine
chinese kool
jonge bananenbloesemhart (puso ng saging)
3 eetl. pindakaas
knoflook, ui
3 eetl. rauwe ketan rijst
2 dessertlepels annato olie
1 rode lombok

selderie
lente ui

Braad de ossenstaart bruin in 2 eetl. maïsolie. Haal het vlees uit de pan en giet de olie weg, voeg annato olie toe, knoflook en ui toevoegen. Vlees terug in de pan met 1,5 liter water, zout en peper. 2 1/2 uur sudderen met deksel.
Rooster de rijst goudbruin. Tot poeder hakken in blender.

Voeg rijst, pindakaas, en de groenten toe, 10 tot 15 minuten doorkoken.
Serveren met rijst, gegarneerd met selderij en lente ui en kommetje patis.

Geen opmerkingen: