zondag 21 februari 2010

Kol Isi Berkuah

Kol Isi Berkuah
gevulde koolrolletjes
Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
10 savooiekool blad
1 rode rawit
2 sjalotten
1/4 theel. nootmuskaat
4 teentjes knoflook
3 lente-uitjes
2 eetl.olie
2 sneetjes brood
450 gr rundergehakt
2 eieren.
zout naar smaak
melk
houten prikkers

Bahan-bahan bouillon:
ingrediënten:
1 ui,
1/4theel. nootmuskaat
2 teentjes knoflook
zout naar smaak
2 eetl. olie
8 zwarte peperkorrels
2 eetl. ketjap manis
25 gr. mihoen
400 ml kippenbouillon (zie recept)

Cara membuat:
Bereiding:
We beginnen eerst met de vulling. Snijd de sjalotten, de knoflook, de rawit en de lente-uitjes fijn (inclusief groen). Week het brood met wat melk en meng het gehakt met het zout en de nootmuskaat. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de rawit voor 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Voeg halverwege de lente-uitjes toe. Meng vervolgens het gehaktmengsel met de eieren en het broodpapje. Blancheer de koolbladeren voor 5 minuten en laat deze utlekken. Leg vervolgens een eetlepel/dessertlepel van het mengsel op de koolbladeren en rol/vouw het op als een pakje en sluit het af met de prikkers.

Week de mihoen in water. Snijd voor de bouillon de ui en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hiein de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat het even koken. Voeg dan de koolrolletjes toe en laat deze 20 minuten stoven. Dan de mihoen toevoegen en nog even laten staan voor het serveren.

Geen opmerkingen: