dinsdag 9 december 2008

Gulai Bagar 2

gestoofd vlees met kruiden en aardappel
750 sucadelappen
2 uien
3 teentjes knoflook
7 rode rawits
1/2 eetl ketoembar
1 theel djinten
2 cm djahé
2 cm kunjit
5 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 theel zout
500 ml santen
500 gr aardappels
1 eetl olie

Snijd de uien, de knoflook en de rawits fijn. Snijd het vlees in reepjes. Snijd de aardappelen in blokjes. Wrijf of maal de djahe, de kunjit, de ketumbar en de jinten fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de uien en de knoflook voor 3 minuten. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe en laat het geheel 30-45 minuten zachtjes sudderen totdat het vlees en de aardappel gaar zijn.

Geen opmerkingen: