donderdag 11 december 2008

Madam Jeannete


Madame Jeanette is een hete Surinaamse chilipeper, die evenals de Mexicaanse habanero tot de soort Capsicum chinense behoort. De vruchten zijn beter van vorm en wat langer dan die van de habanero. De rijpe vruchten zijn rood-geel en ongeveer even scherp als die van de oranje habanero (150.000 - 325.000 Scoville-eenheden).
Sambal van Madame Jeannette pepers

Nodig:
500 gram verse Madame Jeannette
2 grote uien
3 teentjes knoflook
2 eetlepels suiker
1½ eetlepel zout
2 verse citroenen
2 theelepels azijn
2 eetlepels olie

Bereiding:
Uien, knoflook en pepers fijn malen in een keukenmachine of vijzel. Zout, suiker, azijn en olijfolie erdoor mengen. Ook het sap van de citroen toevoegen. Goed mengen. In een schone glazen pot bewaren; de sambal blijft dan wekenlang goed.

Geen opmerkingen: