maandag 15 december 2008

Kholee vindaloo

kip
2 rode en 2 groene chillies
2 teentjes knoflook
2 laurierbladeren
4 kruidnagels
4 kardemoms
4 theel. gemalen koriander
1 eetlepel gemalen komijn
koenjit (kurkuma)
11/2 theel. fenegriek
2 eetl. azijn
1 limoen
1 middelgrote ui
water
zwarte peper, zout
2 eetl. garam masala

Snij de kip in stukken en bak in olie tot het vlees dichtgeschroeid is. Hak de knoflook en de chillies fijn. Rooster de lauriebladeren en de kruidnagels en maal ze met de kardemoms fijn. Meng dit met de knoflook/chilie mix, de komijn, fenegriek en de koriander en voeg de azijn en limoensap hieraan toe; mix alles goed in een blender. Besmeer de kip met de kruidenpasta en bak 2-3 minuten. Snij de ui fijn en voeg toe. Bak tot de ui glazig is en voeg ca. 300ml water en de garam masala toe. kook ca 45 minuten met deksel op de pan.

Geen opmerkingen: