maandag 8 december 2008

Sayur Podomoro

Sayur Podomoro
Spinazie met vlees en garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr. rundvlees
100 gr. garnalen
500 ml water
peper naar smaak
150 gr. tempeh
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
225 gr. kangkung of spinazie
zout naar smaak
1/2 theel. suiker
1/2 theel asem
olie

Haluskan:
boemboe:
2 teentjes knoflook
6 rode lomboks
6 sjalotten
2 kemirinoten,
1 cm temu kunci

Cara membuat:
bereiding:
Bak eerst de kemirinoten droog in een koekenpan en wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en de tempe in blokjes.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak hierin de tempe goudbruin. Schep deze daaran uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken.
Verhit in een pan het water en kook hierin het vlees gaar. Voeg de boemboe toe en laat dit nog 10 minuten zachtjes sudderen. dan de garnalen, de tempe en de kokosmelk toevoegen en als de garnalen gaar zijn de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog zachtjes 5 minuten stoven.

Geen opmerkingen: