dinsdag 9 december 2008

Gulai Cincang

6 sjalotten
kaneelstokje
750 gr lamsvlees
1 theel zout
asam
santen
5 eetl olie

1 eetl ketoembar
1 theel zwarte peperkorrels
1/2 theel djinten
1/2 nootmuskaat
3 kruidmagels
2 cardamon
5 kemirie noten
9 rode lomboks
5 cm djahé
5 cm kunjit
5 cm laos
6 teentjes knoflook
bereiding:
Rooster in een koekenpan de ketoembar, de djinten, de nootmuskaat, de kruidnagels, de cardamon en de kemirie voor 2 minuten. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten samen met de kaneel voor 3 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit 4 minuten. Voeg dan het vlees, het zout en de santen toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is.

Geen opmerkingen: