donderdag 11 december 2008

Pinda bravoe (pindasoep)

-1 kippenbout
-eventueel 100gr. zoutvlees
-1.5 liter water
-1 fijngehakte ui
-1 bouillontablet
-halve pot pindakaas
-2 madam Jeanettes
-1 eetl. fijn gehakte bladselderij
-4 pimentkorrels
Bereidingswijze

Snijdt de kippebout in 2 stukken en onzout het zoutvlees door het goed af te spoelen met koud water.
doe de kip en het zoutvlees in water in een grote pan en doe de pimentkorrels de ui en de bouillonblokje er bij toe.
breng het geheel langzaam aan de kook.
verwijder het schuim en laat de bouillon 1.5 uur trekken in een afgedekte pan.
ontbeen de kippebout en snij het kippevlees en het zoutvlees in stukjes.
leng de pindakaas aan met een deel v.h. bouillon en blijf roeren totdat het glad is.
roer deze saus door de rest v.h. bouillon voe het pepertje toe en laat de soep15 min. zachtjes doorkoken.
let erop dat madam Jeannets niet stuk koken
bestrooi de pindasoep met fijn gehakte bladselderij.

serveer met tomtom

Geen opmerkingen: