500 gr. bakkeljauw
1 groene bakbanaan
1 rijpe bakbanaan
2 verse cassaves
2 zoete pataten
2 grote tomaten
1 flinke ui
2 takjes selderij
1 verse groene peper
10 eetl. olie
3 teentjes knoflook.
Bereidingswijze
De bakkeljauw wassen en in water laten koken. Als de bakkeljauw in twee?n breekt, is het klaar. Laten uitlekken en vel en graten verwijderen. Even onder de kraan wassen (niet te lang, anders spoelt u al het zout eruit) en goed uitknijpen.
In de hete olie de klein gesneden ui, peper en knoflook fruiten daarna de bakkeljauw toevoegen en daarna de in stukjes gesneden tomaat. Afgedekt laten stoven voor ongeveer een half uur.
Bananen, zoete patate en de cassave schillen en kleiner snijden. Water aan de kook brengen en hierin de bananen, zoete patate en de cassave laten koken. Na ongeveer 25 minuten is alles klaar. De groene banaan in het kookwater laten staan tot voor gebruik, daar deze anders taai wordt.
Serveren met de bakkeljauw en eventueel een gekookt ei.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten