zondag 5 mei 2013

Gulai Kambing

Ingrediënten: 1 kg geitenvlees 5 el braadolie 2 kapulaga (doosvrucht) 3 cengkeh (kruidnagels) 4 cm kaju manis (kaneel) 2 cm gestampte langkuas 2 gestampte stengels sereh 3 salam bladeren 3 jeruk purut bladeren 1½ l dunne kokosmelk ½ l dikke kokosmelk Voor de fijngemaakte bumbu: 5 rode cabe 10 rode uien 5 sneetjes witte uien 5 kemiries 2 cm jahé 2 cm kunjit 2 el ketumbar ½ tl jintan 15 stuks merica (witte peper) ½ tl adas (venkel) Zout en bruine suiker Bereiding: Maak het vlees schoon en snijd het in blokjes. Laat de braadolie goed warm worden, gooi de bumbu erin en daarna kapulaga, cengkeh, kaju manis, langkuas, sereh, salam blad en jeruk purut blad. Doe er, zodra het lekker gaat ruiken, het vlees bij en roer alles stevig door. Voeg dan de dunne kokosmelk toe en laat alles even doorkoken tot het vlees goed zacht en gaar is. Voeg, als de kokosmelk droog is en het vlees nog niet zacht, wat water toe. Voeg, als het vlees al zacht genoeg is, de dikke kokosmelk toe. Houd het vuur klein en laat nog even door koken tot de kokosmelk wat olieachtig wordt.

Geen opmerkingen: