2 kipfilets
4 koppen kippenbouillon
tonijn in olie
11/4 kop olijfolie
4 eetl. citroensap
5 ansjovis filets
1 eetl. kappertjes
1 eierdooier
zout en peper
Snij de kipfilets in tweeën en leg ze tussen plastic en klop ze met een houten hamer tot ze ca. 3mm dun zijn.
Pocheer de kipfilets 5 min in de bouillon. Filets laten afkoelen in de bouillon onder een platbord met gewicht.
Pureer de tonijn, een 1/2 kop olijfolie, 3 ansjovis en de kappertjes. Voeg de eierdooier en de rest van de olie toe terwijl de blender draait. Klop op tot mayonaiseachtig. Breng op smaak met zout en peper.
Spreid 1/3 kop van de saus in een ondiepe schaal, leg daarop de helft van de kipfilets en daarover weer 1/3 van de saus en de dan de andere kipfilets en de rest van de saus.
Dek de schaal af en laat een nacht afkoelen in de koelkast. Opdienen gegarneerd met kappertjes en ansjovis kruiselings erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten