Ingrediënten:
- 4 moten kabeljauw
- 1 serehstengel
- 1 teen knoflook
- 1 schijfje laos
- 4 sjalotten
- 2 eetlepels ketjap
- 1 rode lombok
- 1 theelepel asem
- 1 daun salam
- 1 theelepel zout
- 3 dl. lauw water
Bereiding:
Verwijder
de harde bovenkant van de serehstengel en kneus het. Schil de laos en
hak het heel fijn. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lombok en
snijd ze fijn. Doe dit alles met de laos, zout, salam en sereh in een
ruime pan met het water. Laat het water aan de kook komen en kook dit 5 à
7 min. Voeg de vis, de asem en de ketjap toe en laat alles op laag vuur
ca. 30 min. sudderen. Er moet redelijk wat vocht overblijven. Schenk
als het te veel indampt een scheutje warm water erbij. Verwijder de
sereh en salam als de vis gaar is.
maandag 10 augustus 2020
Ikan Godokan Ketjap
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten