maandag 10 augustus 2020

Ikan Godokan Ketjap

 
Ingrediënten:

- 4 moten kabeljauw
- 1 serehstengel
- 1 teen knoflook
- 1 schijfje laos
- 4 sjalotten
- 2 eetlepels ketjap
- 1 rode lombok
- 1 theelepel asem
- 1 daun salam
- 1 theelepel zout
- 3 dl. lauw water

Bereiding:

Verwijder de harde bovenkant van de serehstengel en kneus het. Schil de laos en hak het heel fijn. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lombok en snijd ze fijn. Doe dit alles met de laos, zout, salam en sereh in een ruime pan met het water. Laat het water aan de kook komen en kook dit 5 à 7 min. Voeg de vis, de asem en de ketjap toe en laat alles op laag vuur ca. 30 min. sudderen. Er moet redelijk wat vocht overblijven. Schenk als het te veel indampt een scheutje warm water erbij. Verwijder de sereh en salam als de vis gaar is.

Geen opmerkingen: