maandag 10 augustus 2020

Sambal Goreng Ketang Peteh

 ngrediënten:

- 15 petehbonen
- 2 aardappelen
- 2 daun salam
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- voldoende water
- olie

Bumbu:

- 7 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks
- 5 groene rawits
- 1 tomaat
- 1 theelepel trassi

Bereiding:

Snijd de aardappels in blokjes en frituur ze goudbruin en gaar. Laat ze goed uitlekken. Maal de bumbu tot een pasta en bak dit in wat olie tot het begint te geuren. Voeg de gula djawa, daun salam, petehbonen en het water toe en stoof het geheel tot het water is verdampt. Breng het dan op smaak met de suiker en het zout en voeg de aardappelblokjes toe. Schep het geheel door en laat de smaken goed in de aardappelblokjes trekken.

Geen opmerkingen: