Ingrediƫnten:
- 1 dorade
- 1 dl. water
- 5 rode rawits
- 5 groene rawits
- 3 serehstengels
- 2 teentjes knoflook
- kwart theelepel peper
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- olie om te frituren
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- 2 cm. kunyit
- 1 cm. djahe
Bereiding:
Snijd
de sereh in dunne ringen. Kerf de vis op een paar plekken met een
scherp mes in. Rasp de twee teentjes knoflook en wrijf de vis met de
knoflook, peper en zout in en laat het 15 min. staan. Verhit de olie en
frituur de vis gaar en mooi van kleur. Snipper de sjalotjes en knoflook
fijn. Schil en snijd de kunyit en djahe fijn. Maal de bumbu tot een
pasta en fruit dit samen met de sereh in een beetje olie tot het begint
te geuren. Voeg de rawits, wat zout en suiker toe en bak dit even mee.
Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Leg de vis in de
saus en laat de smaken intrekken.
maandag 10 augustus 2020
Ikan Goreng Bumbu Sereh
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten