maandag 10 augustus 2020

Ikan Goreng Bumbu Sereh

Ingrediƫnten:

- 1 dorade
- 1 dl. water
- 5 rode rawits
- 5 groene rawits
- 3 serehstengels
- 2 teentjes knoflook
- kwart theelepel peper
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- olie om te frituren

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- 2 cm. kunyit
- 1 cm. djahe

Bereiding:

Snijd de sereh in dunne ringen. Kerf de vis op een paar plekken met een scherp mes in. Rasp de twee teentjes knoflook en wrijf de vis met de knoflook, peper en zout in en laat het 15 min. staan. Verhit de olie en frituur de vis gaar en mooi van kleur. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Schil en snijd de kunyit en djahe fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit samen met de sereh in een beetje olie tot het begint te geuren. Voeg de rawits, wat zout en suiker toe en bak dit even mee. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Leg de vis in de saus en laat de smaken intrekken.

Geen opmerkingen: