- 1 kilo grote garnalen
- sap van 1 limoen
- 5 belimbing wuluh (birambi)
- 200 gram jamur merang (paddestoelsoort)
- 10 rawits
- daun kemangi (citroen basilicum)
- BOUILLON:
- 1,5 liter water
- 8 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 2 cm kunyit
- 2 cm djahe
- 1 serehstengel
- 1 deciliter limoensap
- 1 theelepel peper
- 1 eetlepel zout
Was de belimbing wuluh en snijd het in stukjes.
Halveer de jamur merang.
Maak de rawits schoon en snijd deze in kleine stukjes.
Rits de blaadjes van de kemangi.
Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en marineer ze met het limoensap. Houd dit apart.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Schil de djahe en kunyit en rasp deze fijn.
Kneus de serehstengel.
Fruit deze kruiden in wat olie tot het gaat geuren en voeg het water toe.
Laat de bouillon koken en breng het op smaak met peper, zout en het limoensap.
Als de bouillon is verkleurd de garnalen, belimbing, jamur merang en rawits toevoegen.
Laat het zachtjes koken tot de garnalen van kleur zijn veranderd.
Zet het vuur uit en voeg de kemangi toe.
Schep het geheel goed door en serveer het warm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten