Ingrediƫnten:
- 2 grote aubergines
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 tomaat in stukjes gesneden
- Surinaamse peper naar smaak
- 1/2 kippenbouillonblokje of maggiblokjes
- zwarte peper
- afgestreken theelepel kurkuma
- afgestreken theelepel komijnpoeder
- afgestreken theelepel korianderpoeder (ketumbar)
- 1 eetlepel Surinaamse masala
- olie
Bereiding:
- Snij de aubergine in dunne plakken en bestrooi ze met zout. Laat ze 20 minuten uitlekken in een vergiet.
- Knijp de aubergine dan goed uit, zodat er zoveel mogelijk vocht uit gaat.
- Verhit een een pan enkele eetlepels olie en bak de aubergine in gedeelten lichtbruin en gaar. Laat ze uitlekken.
- Doe 1 ui met de knoflook en (kleine) Surinaamse peper in een hakmolen en maal ze fijn. Hou 1 ui apart.
- Snij de overgebleven ui in stukjes en bak deze eerst in wat olie. Doe
daarna de gemalen ui-knoflook-peper er bij en bak alles enkele minuten.
- Voeg dan de tomaat en het bouillonblokje of maggiblokjes toe naar smaak.
- Voeg de kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder, zwarte peper en masala toe en roer
alles even goed om. Kijk uit dat de kruiden niet aanbranden, want dan
worden ze bitter.
- Voeg wat water toe en eventueel een extra Surinaamse peper om in zijn geheel te laten meestoven voor de smaak.
- Na enkele minuten kan de gebakken aubergine er bij en laat deze nog enkele minuten meestoven.
- Voeg eventueel nog extra zout toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten