250 gram bakkeljauw filet
1 ui
2 madame Jeannette pepers
8 takjes selderij
2 eetlepels olie
8 Surinaamse puntjes
Bereiding:
Spoel de bakkeljauw goed af onder de stromende kraan en scheur het in stukken. Kook de bakkeljauw in ongeveer 20 minuten gaar in ruim water. Daarna goed afgieten en laten afkoelen.
Handen wassen. Verpulver de bakkeljauw in je handen, dus als het ware fijn wrijven. Snipper de ui fijn. Was de selderij en dep deze droog. Snij het daarna heel fijn. Spoel de pepers af en snij deze in ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan met anti-baklaag. Fruit ui glazig; het mag niet bruin worden. Bak de pepers even mee en doe de bakkeljauw erbij. Steeds op een laag vuur omscheppen, totdat de bakkeljauw droog geworden is. Van het vuur af de selderij erdoor scheppen.
Lekker op (bruine of witte) Surinaamse puntjes of een stevig stokbroodje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten