cannellini bonen
2 ons pancetta
1 zwarte Toscaanse kool of Savoye kool
4 tomaten
4 wortels
tijm
1 grote ui
2 preien
bleekselderij
1/5 kop extra-vergine olijfolie
bosje basilicum
peterselie
zwarte peper
zout
Week de gedroogde bonen een nacht. Daarna afspoelen en 11/2 uur koken. Snij de groenten. Maak een battuto van de selderij, basilicum en de peterselie. Snij de pancetta in dunne reepjes. Stop alles, behalve de kool in een pan met olie en sauté op een lage vlam tot de groenten zacht worden, voeg dan de kool toe. Daarna de geschilde en in stukken gesneden tomaten , wat tijm en wat peper. Op een laag vuur koken en roeren.Zeef en pureer de helft van de bonen en voeg toe, daarna de rest van de bonen. Een uur laten koken. Serveer met olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten