750 g aardappels (afkokers)
4 uien
Ca. 500 g gekookte witte bonen
250 g chorizo
4 eetl. olijfolie
4 eetl. fijngehakte bladselderij
Zout en versgemalen peper
1 eetl. paprikapoeder
Snijd de geschilde aardappels in stukken. Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken. Verwijder het vel van de chorizo. Snijd de worst in blokjes.
Kook de aardappels in iets gezouten water gaar. Bak intussen de uiringen in de olijfolie in een koekenpan zacht en glazig. Giet de aardappels af en stamp ze vervolgens fijn. Plaats de pan op een warmhoudplaatje op een laag vuur om de stamppot warm te houden. Schep eerst de gebakken ui met de olijfolie door de aardappelpuree en vervolgens de witte bonen, de chorizo en de bladselderij. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Voeg desgewenst nog een scheut olijfolie (extra vergine) toe. Bestrooi de smeuïge stamppot met paprikapoeder en dien meteen op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten