dinsdag 9 december 2008

Zoer vleis (zuur vlees)

  • 1 kg rundersukade of riblappen
  • 3 uien
  • 3 laurierblaadjes
  • 10 jeneverbessen
  • 10 kruidnagels
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 100 ml azijn
  • 2 el appelstroop
  • 5 plakken ontbijtkoek
  • 20 g boter
  • olijfolie
  • peper en zout 

  • Snijd het vlees in grote stukken en bestrooi met zout. Snijd de uien in halve ringen.
  • Verhit de boter in een grote braadpan. Braad het vlees op hoog vuur bruin. Doe dan de uienringen, laurierblad, jeneverbessen, kruidnagels, speculaaskruiden, azijn en appelstroop erbij. 
  • Doe water erbij tot het vlees onder staat, verkruimel de ontbijtkoek erdoor en breng zachtjes aan de kook. Laat een paar uur, zeker 2 tot 4 uur, stoven op laag vuur. Controleer af en toe of er een beetje water bij moet en roer even door. Breng op smaak met peper en zout.
    Bereid je het in de slowcooker? Gaar het dan 7 tot 8 uur op de lage stand in de slowcooker.
  • Serveer met friet, of meer traditioneel met aardappelpuree en rode kool of spruitjes.
n

Geen opmerkingen: