maandag 8 december 2008

Tempe Tumis Sapi

gebakken tempe met rundvlees
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
150 gr rundvlees
3 groene lomboks
2 rode lomboks
2 tomaten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 salam blad
1 cm laos
250 ml water
5 eetl kecap manis
1 theel zout
water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukje en kook deze in water totdat het halfgaar is geworden. Snijd de temep in blokjes. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine partjes. Snijd de lomboks in ringetjes.
Verhit in en wok/wadjan de olie en fruit de knoflook bruin. Voeg dan de lomboks, de sjalotten, de salam, de laos en de tempe toe en bak dit kort. Voeg dan het vlees, de tomaten, het water, de kecap en het zout toe en bak dit totdat het vocht is verdampt en serveer

© F.M. Wiedenhoff - kokkieblanda.nl - asiancook.eu

Geen opmerkingen: